Sosyal Bilimler Enstitüsü - sbe@gelisim.edu.tr

Online Evrak Teslimi İş Akışı - Tez Teslim Süreci Hakkında Bilgilendirme

Lisansüstü öğrencilerimizin özellikle jüri önünde yapılacak sınavların süreçleri aşağıdaki linkte yer alan iş akışına göre yapılacaktır.

Örnek bir tez savunma sınavı süreci şu şekildedir.

1- Öğrenci enstitü web sayfasında yer alan Tez Danışmanı Onay Formu' nu indirerek bilgisayar ortamında doldurur. Çıktısını imzalayarak enstitü müdürlüğüne e-posta yoluyla iletir. (Tezin bir kopyası benzerlik sonuçlarının danışmana iletilmesi için e-posta ekinde yer almalıdır.)

2- Enstitü formu danışmana  e-posta ile gönderir ve onay bekler. Onaylanması halinde benzerlik programı (Turnitin) sonuçlarını danışmana iletir.

3- Enstitü danışman tarafından önerilen Jüri talebi ile birlikte formu Anabilim Dalı Başkanlığına gönderir. Anabilim Dalı Başkanlığı formun altına Jüri Üyelerini yazarak ilgili enstitüye bildirir.

4- Evrak son şekliyle Enstitü Yönetim Kuruluna alınır, Öğrenci aranarak Tezini Elektronik ortamda ilgili Jüri Üyelerine göndermesi istenilir.

5- Öğrenci ve danışman yapılacak olan online tez savunması için Jüri Üyeleri ile birlikte bir savunma tarihi belirler. Ve belirlenen tarih Enstitü müdürlüğüne e-posta ile iletilir. (Bu işlem için bir form bulunmaktadır. Bu aşamada öğrenciye bu form gönderilecektir. Ayrıca Tarih bildirimi sırasında ilgili Jüri Üyelerinin de e posta alıcı listesine eklenmesi gerekmektedir.)

6- Enstitü ilgili tarihte online sınavı düzenler. Sınavdan 30 dakika öncesinde öğrencinin online olması gerekmektedir. Sınav google hangouts sistemi üzerinden yapılacaktır. Kararlara verilen lehte veya aleyhte oy sayılarının dijital kayıtlarda açıkça anlaşılabilir olması gerekmektedir. ( Sınav sonucu görüntü ile veya mesaj bölümüne açıkça yazılarak kanıtlanabilir olmalıdır.) Sınav süresince enstitü tarafından kayıt işlemi yapılacak olup, Tez savunma evrakları ayrıca tertip edilmeyecektir. İlgili kayıt öğrencinin sınav sonucu olarak dosyasına işlenecektir.  (Bu işlemler sırasında jüri üyeleri bulunduğu ortamdan katılım sağlayacaktır. Öğrenciler talep etmeleri halinde enstitü müdürlüğüne gelerek de bu işlemleri gerçekleştirebilirler. Zira öğrencilerin yaşayacağı bağlantı sorunları veya teknik aksaklıklar, toplantıya enstitü dışından katılmaları halinde kendi sorumluluklarındadır.)

Online Evrak Gönderimi ile ilgili dökümanı indirmek için tıklayınız....